Diepenveen 1 laat zien zeer effectief te zijn

Vorige week wist Diepenveen, na een 0-1 achterstand, de rug te rechten en door goed voetbal een verdiende 4-1 overwinning te behalen op Lettele. Vandaag treedt het team van Martin Dollenkamp aan tegen GFC uit Goor. Op een zonovergoten sportcomplex probeert Diepenveen de stijgende lijn van vorige week door te zetten.

Diepenveen begint slap aan de wedstrijd, duels worden niet aangegaan en Nick Witteveen wordt dus al na 4 minuten aan het werk gezet. Hij brengt redding op een hard schot vanaf randje 16. Uit het niets komt Diepenveen op 1-0! Een lange bal van Mickey Kommerkamp wordt verkeerd ingeschat door de verdediger van GFC. Davey Mooren weet wel raad met deze kans en lepelt de bal prachtig over de uitkomende keeper. Hij maakt zo zijn 50ste doelpunt voor Diepenveen!

In de 20e minuut moet Niels Blokvoort met een hoofdblessure naar de kant, hij wordt vervangen door Jeffrey Mooren. Marcel Bijker wordt naar achteren gehaald om de snelle spitsen van GFC onschadelijk te maken. De wedstrijd verloopt verder rommelig. Diepenveen heeft moeite het spel te maken en GFC probeert vooral met lange ballen de snelle spitsen te bereiken.

Dan komt Diepenveen dankzij een wereldgoal van Jeffrey Mooren “weer uit het niets” op een 2-0 voorsprong. De keeper van GFC raakt de bal onder druk verkeerd en komt in de voeten van Jeffrey Mooren. Hij bedenkt zich geen moment en knalt de bal uit de lucht vanaf 40m over de keeper in de goal!

Diepenveen laat zien behoorlijk effectief te zijn en gaat rusten met een 2-0 voorsprong.

De geelhemden komen zwak uit de kleedkamer. De spits van GFC komt 1 op 1 op Nick Witteveen, de spits blijft koel en schuift de 2-1 binnen. Diepenveen geeft bijna meteen antwoord, Stan Brouwer schiet van dichtbij tegen de uitkomende keeper aan. De rebound van Jeffrey Mooren verdwijnt hard naast het doel.

Het spelbeeld blijft hetzelfde als in de 1ste helft. GFC speelt alleen maar de lange bal en Diepenveen probeert er, met moeite, onderuit te voetballen. De lange ballen van GFC worden door de wind gedragen en belanden ver over de laatste linie van Diepenveen, de sterk spelende Marcel Bijker weet met zijn snelheid deze ballen onschadelijk te maken.

Af en toe doet Diepenveen wat terug maar dit blijft vooral bij mogelijkheden. GFC maakt de gelijkmaker, een aanval over links wordt voorgetrokken en de spits schiet beheerst binnen.

Diepenveen probeert wat meer naar voren te voetballen. Een goede actie van Davey Mooren, waarbij hij 4 man voorbij speelt. Zijn schot wordt echter goed gepakt door de keeper. In de 88 minuut belandt Een goede voorzet van Jack Vunderink bij Jeffrey Mooren, hij wordt echter naar beneden getrokken: penalty!

Jack Vunderink weet wel raad met dit buitenkansje hij schiet laag en beheerst binnen!

Diepenveen heeft laten zien enorm effectief te zijn. Ondanks het moeilijk spel zijn toch de drie punten binnen! Volgende week komt Raalte op bezoek.