Diepenveen 013-2 sleept een dik verdient punt uit het vuur

Diepenveen 013-2 treedt op een halfbevroren hoofdveld aan tegen de 013-2 van Raalte. Nadat alle warme mutsen en handschoenen na de stevige warming up uit konden waren de spelers van de 013-2 kaar voor de wedstrijd. Deze handschoenen en warme mutsen waren aan de kant overigens nog wel broodnodig.Diepenveen begint de wedstrijd goed en komt zelfs na een halve minuut al voor de goal van Raalte. Daarna gaan we steeds beter spelen en komt Raalte niet aan voetballen toe doordat wij als team goed verdedigen en druk zetten. Na een paar mooie aanvallen weten wij ons via eenmalig Beer en een eenmalig Daan net niet te belonen, helaas geldt er dan in het voetbal de welbekende voetbalwet ‘als je zelf de kansen niet afmaakt, dan doet de tegenstander dat wel’. We vergeten als verdediging  door te stappen en aan te sluiten tot de middellijn waardoor de spits van Raalte ingespeeld kan worden op onze helft, hij draait goed weg bij Jesse die er nog alles aan deed om de spits van scoren af te houden maar helaas. Een onverdiende 0-1 op het scorebord.

Maar het mooie aan deze groep is dat ze altijd een ding blijven doen en dat is blijven voetballen, altijd vooruit blijven spelen en denken en voetballend dingen oplossen. Dit resulteerde in een paar goeie dribbels van Daan die voor gevaar zorgde met zijn goeie dribbels, samen met Esmee wat ervoor zorgde dat wij vaak gevaarlijk werden via de linkerflank. Na een herovering van de bal zag Kjeld dat Daan een goeie loopactie maakte, Daan bedacht zich geen moment en schoot snoeihard en hoog binnen 1-1! Via Kjeld kwamen we kort voor rust nog bijna op voorsprong, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper

De tweede helft begon Raalte heel goed te voetballen en kwamen via hun snelle en behendige aanvallers vaak voor het goal van de goed keepende Sven. De goeie periode van Raalte duurde zon 10 minuten, in deze 10 minuten vochten wij ons terug in de wedstrijd mede door Julian die met een sliding een uitbraak voorkwam, Wout die met zijn lengte elk kopduel won en Jesse en Ties die in elk duel alles gaven waardoor wij uiteindelijk weer ons eigen speel konden gaan spelen. Er volgde een fase waarin Diepenveen 3 corners kreeg, bij de laatste corner counterde Raalte met hun snelheid voorin snel eruit en maakte (een beetje tegen de verhouding in) de 2-1. Ook dit is weer een leermoment. Bij corners moeten we altijd zorgen dat we achterin een speler meer hebben dan de tegenstander. Bij de volgende cornet werd dit gelijk zelf geregeld en was de fout herkend en werd ervan geleerd: Een van de beste punten uit de wedstrijd! Leren van je fouten en gelijk weer doorgaan.

Met nog 5 min op de klok kwam Kjeld rond de zestien in balbezit hij schrok eigenlijk van de plek, de ruimte en de bal. Toch wist hij de bal met een boogbal tegen de touwen te krijgen 2-2. Hoewel Kjeld zelf zei: : “ik wou hem gewoon wegrammen, is de bal in ieder geval weg”. Tellen wij hem als een ware wereldgoal om trots op te zijn

Een 2-2 uitslag is wederom een resultaat om trots op te zijn. Daarnaast mogen we trots zijn op het moment waarin we zelf fouten herkennen en het daarna gelijk weer recht proberen te zetten. Een punt waar wij als groep en ik als trainer hartstikke trots op mogen zijn.