De eerste en laatste minuut; alle selectieteams winnen

Door: Patrick Kieftenbelt

Dat voetbal af en toe een raar spel is dat weten we allemaal. De tijdsdruk die in sommige wedstrijden gaat meespelen maakt het vaak mooi. Zaterdag 10 maart was een dag van de tijd. Alle selectieteams (O13, O15, O17 en O19) wonnen. De ene ploeg legde daarvoor de basis in de eerste minuut. De andere deed het vlak voor tijd. En als je dan wint, is juichen zoals de O13-1 deed, het mooiste dat er is.

De meeste mensen moesten bij O13-1 nog met de koffie naar buiten komen toen de bal er al in lag. De schrijver van dit artikel werd er zelf op geattendeerd, aangezien hij zelf het doelpunt ook gemist had. Het bleek uiteindelijk de basis voor een goede wedstrijd en een mooie 5-3 overwinning voor O13-1.

Toen O13-1 het laatste doelpunt maakte was O15-1 net begonnen aan haar wedstrijd met Heino. In die fase kwam je ogen en oren te kort. Na een minuut was het al raak voor onze O15-1. Het mooie doelpunt was slechts één van de vier goals deze middag. O15-1 zegevierde met 4-1.

O17-1 kwam niet zo spectaculair uit de startblokken maar moest het juist hebben van de laatste minuten. Na een 2-0 en 3-1 voorsprong was het vlak voor tijd nog altijd 3-3 tegen Schalkhaar. Een snelle aanval over de rechterkant bezorgde O17-1 uiteindelijk de overwinning.

O19-1 speelde een spannende wedstrijd tegen VVG O19-1. De bezoekers zetten flink druk op de ketel maar gaandeweg de wedstrijd kwam onze O19-1 steeds beter in de wedstrijd. In de slotminuten werd het na een snelle counter 1-0. En daarmee kreeg ook O19-1 een mooie beloning voor het keiharde werken wat de ploeg met elkaar deed.

Het was me het dagje wel op de Zunnebargh. Waar we in de ochtend oren en ogen te kort kwamen met de vele doelpunten, werd het in de middag vooral spannend in de slotfase. We trokken dit weekend allemaal aan het langste eind. En natuurlijk zullen er veel dingen beter kunnen. Maar de spelers zorgden voor veel vermaak.