16 goals in twee prima wedstrijden voor O19-1

Diepenveen O19-1 heeft twee uitstekende wedstrijden achter de rug. In die twee duels werd er 16 keer gescoord door het team en werden ook dik verdiend zes punten gehaald. Allereerst werd SVVN met 9-2 verslagen waarna afgelopen zaterdag ook werd gewonnen van Overwetering (1-7).

Diepenveen O19-1 – SVVN O19-1  9-2 (2-1)
In de eerste helft had Diepenveen het twintig minuten behoorlijk lastig met de verdedigende stijl van SVVN O19-1. De bezoekers hielden de ruimtes klein en daar gingen we in eerste instantie niet goed mee om. Gaandeweg de eerste helft werd er steeds sneller gespeeld en werd er ook in de ruimte bewogen. Op een assist van Pepijn was onze rechtsback Jorn trefzeker, 1-0. De wedstrijd was daarmee los en na een half uur leek Diepenveen de wedstrijd in eigen voordeel te beslissen. Fabian kwam tot scoren op wederom een assist van de in vorm verkerende Pepijn.

Vlak voor rust kreeg Diepenveen toch een waarschuwing te verwerken. SVVN bracht de ruststand, enigszins tegen de verhouding in terug tot 2-1.

Na de rust vloog Diepenveen als een wervelwind over de bezoekers uit Nijverdal. In een tijdsbestek van twintig minuten werd de stand naar 6-1 getild. Diepenveen wist de ene na de andere fantastische aanval op de mat te leggen en beloonde zich met vele treffers. De zesde was één van de mooiste van de middag waarbij Bas twee tegenstanders uitkapt, vervolgens versnelt en Markus in de diepte wegstuurt. Hij bedient Jim die doeltreffend is.

Na de 6-2 van SVVN wist Diepenveen nog drie keer te scoren. Nick was met één doelpunt en twee assists effectief in de slotfase. De laatste goal kon Nick zelf op zijn naam zetten maar het was erg sociaal van hem om de meelopende Wouter (O17-1) te bedienen die de bal kon intikken.

Alle foto’s van dit duel vind je hier

Overwetering O19-1 – Diepenveen O19-1

Overwetering uit is voor Diepenveen een traditioneel lastige uitwedstrijd. In de laatste jaren werd vaak, gezien de stand op de ranglijst, onnodig punten verspeeld. Dit keer was het anders en liep Diepenveen in de tweede helft ruim over Overwetering heen met 1-7. Een prima score die nog wel met vijf of zes treffers extra opgevoerd had kunnen worden.

Na 18 minuten kwam Diepenveen op voorsprong. Markus schoot een rebound keihard binnen nadat Pepijn de keeper in eerste instantie omver geschoten hard. Daarna gingen we makkelijker voetballen maar moesten af en toe wel goed in de posities blijven staan. Overwetering koos 90 minuten voor de lange bal en die moesten we zo goed mogelijk onschadelijk maken. Dat deden we de tweede helft uitstekend maar voor de rust hadden we daar af en toe problemen mee. Mede daardoor was de tweede goal voor de rust wel erg fijn. De opzet van de aanval en de afronding van Nick trouwens ook. Een doelpunt om door een ringetje te halen. Goede opbouw van achteruit, vervolgens een hoge voorzet van Markus die Nick op de binnenkant van de voet liet vallen en pardoes onderin de hoek bij de keeper. Een bewuste actie van onze technicus die daarmee de stand op 0-2 bracht.

Na de rust maken we in acht minuten drie goals. Datgene we besproken hadden kwam er direct goed uit en we kwamen geen enkele keer meer in de problemen. Sieb was verantwoordelijk voor de 0-3 alvorens Fabian en Jim de 0-4 en 0-5 op het bord wisten te zetten.

De 0-6 via een uitermate snelle combinatie tussen Pepijn en Jim, afgerond door eerstgenoemde, was ook één van de hoogtepunten in de tweede helft. Overwetering kon een kwartier voor tijd nog tot een eretreffer komen nadat de wedstrijd aan het voortkabbelen was. In de slotfase kregen Markus en Fabian de handen van het publiek nog één keer op elkaar door de eindstand op 1-7 te zetten.

Twee mooie weken voor Diepenveen O19-1 dat goed gespeeld heeft en vaak wist te scoren. Iets waar iedereen voor naar het voetbalveld komt.