Voetbaldag DSC voor het goede doel

Op woensdag 25 oktober vindt er een voetbaldag plaats om geld in te zamelen voor het goede doel. De opbrengst is bestemd voor een voetbalprogramma in Oeganda, dat is opgezet door Go Ahead Eagles en Connect2Uganda, een samenwerkingsverband in de regio Deventer. DSC ondersteunt het programma al een aantal jaar door kleding mee te geven. De afgelopen jaren zijn er drie spelers (Jelmer Hiemstra, Mees Hulsebos en Sven ten Voorde) met AOC Oost naar Oeganda geweest.

AOC Oost en stichting Up4s, beiden partner van Connect 2Uganda, hebben het voetbalprogramma in het Afrikaanse land in 2016 samen opgezet met Go Ahead Eagles. Zo willen ze jongeren daar de kans geven om te sporten, maar ook om hun talent te ontwikkelen. ,,Met een sterke organisatie, goede trainers en genoeg materiaal is de kans groter dat het programma straks ook zonder steun vanuit Nederland iets kan betekenen in Oeganda”, laat Pieter Temminck weten namens de organisatie.
De voetbaldag, die valt in de herfstvakantie en van 9.00 tot 15.30 uur duurt, wordt begeleid door ervaren trainers en sportdocenten van AOC Oost Twello. Zo zullen onder andere Jochem de Weerdt (ex-speler en ex-jeugdtrainer van Go Ahead Eagles) en Tristan Berghuis (broertje van Feyenoord-aanvaller Steven en assistent-trainer van Go Ahead Eagles O17) present zijn. Ook Ugur Yildirim, oud-speler van de club uit Deventer en huidig jeugdtrainer van O13, zal de dag begeleiden.
Aanmelden voor de voetbaldag kan door voor 23 oktober te mailen naar voetbalproject.oeganda@gmail.com. Voor 25 euro, inclusief lunch, kunnen kinderen in de leeftijd van 6 tot 15 jaar meetrainen.

Nog vragen?
Stuur even een mailtje naar: voetbalproject.oeganda@gmail.com

Klik hier met de rechtermuisknop om afbeeldingen te downloaden. Om uw privacy te beschermen, is het automatisch downloaden van deze afbeelding van internet verhinderd.