Vijf mooie goals basis voor ruime zege O17-1

Door: Patrick Kieftenbelt

Diepenveen O17-1 heeft een ruime overwinning geboekt om Warnsveldse Boys O17-1. Op de Zunnebargh werd het uiteindelijk 5-2 nadat Diepenveen binnen 28 minuten op 3-0 stond.Na ongeveer twaalf minuten spelen was de wedstrijd tussen Diepenveen en Warnsveldse Boys eigenlijk al gespeeld. De 1-0 kwam op naam van Gijs nadat hij zich langs twee tegenstanders had gewurmd. De pass van Nick die er aan vooraf ging was ook weer prima. Amper vijf minuten later mocht Gijs aanleggen voor een vrijetrap op 25 meter van het doel. Hij krulde de bal strak tegen de zijkant van het net aan en liet de keeper kansloos, 2-0.

Diepenveen kreeg vervolgens kansen op meer via een aantal goed lopende aanvallen. Echter duurde het tot de 28ste minuut voor er opnieuw gescoord werd. Sam was de afmaker na het snel nemen van een vrijetrap door Jorn en Nick. Het was al 3-0 voor Diepenveen. Een uitstekende tussenstand, te meer omdat Diepenveen Warnsveld geen enkele seconde de illusie gaf dat er iets te halen was.

De laatste tien minuten waren echter minder. We gaven meer ruimtes weg en gingen duels te laat aan. Danny moest zich een keer strekken op een schot van afstand en een minuut voor rust zelfs de 3-1 incasseren. Daar ging een te zachte terugspeel bal van Luca aan vooraf.

Na rust zette Warnsveld wat meer aan maar was het Diepenveen dat in een snelle tegenstoot de marge weer op drie wist te zetten. Een snelle inworp van Mathijs kwam bij Nick terecht. Die combineerde snel met Gijs en zette, de meegekomen Sander, alleen voor de doelman. Sander schoot beheerst raak, 4-1.

De wedstrijd was gespeeld en zo kabbelde het spel ook verder. Tot Warnsveld uit het niets de 4-2 wist te maken. Een communicatiefout tussen Danny en Daan zorgde ervoor dat onze linksback de bal langs de keeper schoot en de spits van Warnsveld, de bal in het lege doel kon trappen.
Om te voorkomen dat er nog een, onnodig spannende, slotfase zou ontstaan zette Diepenveen weer aan. Een minuut later was het 5-2. Nick sneed een vrijetrap erg goed aan en zag dat Gijs de bal kon verlengen, tot in de verre hoek.

Uiteindelijk werd het een vrij makkelijke overwinning voor Diepenveen O17-1. Daarin maakten we mooie goals en gaven er twee onnodig weg. Al met al was het weer genieten van prachtige aanvallen en mooie doelpunten. Op naar volgende week!