Veertig jaar Gerritstoernooi 1977 – 2017

Over twee weken is het zover: het jaarlijkse Gerritstoernooi op de velden van de Diepenveense voetbalclub. Dit jaar is het de veertigste editie. Een klein stukje geschiedenis mag niet ontbreken in deze aankondiging.

Het idee voor een toernooi is ontstaan op Ameland. Daar verbleven de familie Nijenhuis en familie Spliethof elke zomervakantie. De vaders en hun kinderen voetbalden veel en graag, op Ameland en uiteraard in Diepenveen. De vaders staken de koppen bij elkaar en met hulp van vele anderen was in 1977 zo ver: Het eerste Gerritstoernooi!

De naam dankt het toernooi aan Henk Gerrits, een Diepenvener en trouw lid van DSC die ontzettend veel tijd en aandacht besteedde aan zijn club. Henk Gerrits is enkele jaren geleden overleden maar het toernooi draagt nog altijd zijn naam. De organisatie had een vriendschappelijke band met een aantal Duitse clubs. Elk jaar kwamen ze naar het Gerritstoernooi. Overnachten in tentjes en op de vloer van de kantine. De wedstrijdjes duurden maar kort, 7 minuten, om alle teams te kunnen laten spelen. Dat is voorbij. In de loop van deze veertig jaar veranderde het toernooi met de tijd mee. Het toernooi duurt nu één weekend en we ontvangen ruim 100 teams uit de regio. Kunstgras en Fair Play hebben hun intrede gedaan en er klinkt muziek op de velden.

De A en B teams hebben plaats gemaakt voor een Verenigingstoernooi. Op zondagmiddag strijden vijf verenigingen om de eer: welke vereniging wordt de winnaar van de Verenigingsprijs? Het is nu het derde jaar dat de Gerritscommissie dit verenigingstoernooi organiseert.

We nodigen iedereen van harte uit om in het weekend van 20 en 21 mei het gezellige Gerritstoernooi te bezoeken en te komen kijken naar alle voetballers die hun beste beentje voorzetten.

De Gerritstoernooi commissie