Teleurstellend maar leerzaam debuut Zaterdag 2

Door: Erik van Luttikhuizen

Afgelopen zaterdag verloor het nieuwe zaterdagteam haar allereerste officiele wedstrijd. In Veessen werd met 3-1 verloren in de bekerpoule.

PIEPJONG
Met erg veel ambitie en enthousiasme startte het piepjonge team zaterdag voor het eerst in de seniorencompetitie. Het werd al snel duidelijk dat het een harde les zou zijn gezien de kwaliteiten van Veessen. Niet dat de ploeg zo goed was, maar dat men gebruik maakte van veel fysiek geweld en daarmee hun eigen tekortkomingen goed verbloemden.

ONWENNIGHEID
De opening was nerveus en rommelig op de stroperige grasmat. Diepenveen kende veel onwennigheid, de spelers met zichzelf, met elkaar en met de bal. Toch hield het goed stand en de allereerste aanval was direct doeltreffend. Niels Blokvoort opende prachtig op Colin Reit die wegsnelde op de rechterflank. De rechtsbuiten behield de druk op zijn tegenstander die het moest afleggen waarna Colin het overzicht behield. De aangesloten spits Lowie schoof beheerst het speeltuig in het lege doel na vijf minuten spelen.

KRAMPACHTIG
Wat volgde was een chaotische fase waarin Veessen krampachtig de aanval zocht. Het resulteerde al snel in een kans voorlangs en aansluitend verrichte Mees een knappe redding. Lowie kopte aan de andere zijde een vrije trap naar de onderhoek waar de keeper een antwoord op had. Na krap 20 minuten was Veessen het dichtst bij een treffer, een fout in de defensie werd afgestraft echter werd de voorzet niet goed ingekopt.

NIPT
Halverwege de eerste helft kopte Niels Blokvoort nog een vrije trap van Phil nipt langs de kruising. Veessen drong regelmatig aan en in de 27ste minuut had het debuterende Diepenveen de hulp van Mees weer nodig om een tegentreffer te voorkomen. De doelman plukte de bal van de voeten van de Veessense spits, die weggestoken was middels een steekpass door het hart van de verdediging.

FIKSE SCHADE
Het was wonden likken tijdens de thee, diverse spelers van Diepenveen hadden fikse  schade opgelopen aan lijf en leden dankzij het veel te grof spelende Veessen. De thuisclub verschuilde zich achter de kreet ‘seniorenvoetbal’, echter ook daar horen de te felle charges niet thuis. Duidelijk onder de indruk hervatte Diepenveen het tweede bedrijf en liet zich al snel aftroeven na zwak verdedigen. Een schot uit de 2e lijn viel binnen voor de gelijkmaker.

PLUKTE
Binnen het kwartier viel er zelfs nog een treffer. De Veesense rechtsbuiten kreeg de bal gelukkig mee en profiteerde van zijn buitenspelpositie door rustig de vrije man te zoeken die de 2-1 binnenschoof. Er volgde een lastige fase waarin Diepenveen zich best goed herpakte en Veessen terugdrong. Na een half uur spelen zette Niels Blokvoort Sven alleen voor de doelman, echter faalde de spits. Een minuut later plukte Mees de bal van de voeten van de Veessense spits die handig wegdraaide en eenvoudig dacht af te drukken.

SLORDIG IN BALBEZIT
Diepenveen bleef behendig loeren op kansjes, echter was er te veel slordig balbezit om Veessen echt met de rug tegen de muur te zetten. Wel vond Sven, vijf minuten voor tijd, de diepte die Colin met veel snelheid benutte. Colin mistte jammerlijk en vanuit de rebound werd ook de inzet van Michiel gekraakt. Vanuit de omschakeling profiteerde de thuisclub van de ontstane ruimte door de, ongelukkige en geflatteerde, 3-1 achter doelman Mees te zien gaan.

ENTHOUSIASME
In de extra tijd kon Sven wederom de doelman niet verschalken, illustratief voor Diepenveen op de zonnige zaterdagmiddag onder de rook van Zwolle. Veessen toonde zich effectiever en had met het nodige brute geweld een overwinning afgedwongen. Een goede les voor de jonge groep die al vroeg in het seizoen werd geconfronteerd hoe seniorenvoetbal ook kan verlopen. Maar de ploeg herbergt zoveel enthousiasme en talent dat de resultaten snel zullen volgen.