Ruimze zege Diepenveen O19-1 bij Sportclub Deventer

Diepenveen O19-1 heeft een ruime zege geboekt bij buurman Sportclub Deventer O19-1. Op de Zandweerd werd het 2-6 na een 0-3 ruststand. Het spelbeeld was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk. Sportclub hield de ruimtes klein op de eigen helft en Diepenveen mocht maar moest het spel maken. Het was aan Diepenveen om dat zuiver maar in een hoog tempo te doen. In het eerste kwartier hadden we wel veel balbezit maar sprongen we daar ook slordig mee om. Het bleek lastig voetballen tegen een ploeg die een muur optrok. Gaandeweg de wedstrijd creëerden we wel steeds meer dus een doelpunt kon niet uitblijven. Stan maakten de goal nadat we de defensie van onze tegenstander hadden uitgespeeld.

Niet veel later viel ook het tweede Diepenveense doelpunt nadat Thijs een prachtige actie doeltreffend wist af te ronden. Diepenveen speelde een gewonnen wedstrijd. Zo voelde dat, want onze verdediging stond nauwelijks onder druk. Voor rust bleek Jeffrey nog trefzeker nadat hij van 25 meter de bal hard over de keeper heen schoot.

Dat je als ploeg altijd scherp moet blijven is ons ook duidelijk geworden. Direct na rust schoot Sportclub raak en wilde het graag meer dan de 1-3. Dat stond Diepenveen niet toe want in één van de tegenstoten was het vijf minuten later alweer 1-4. Een doelpunt die door Bas Blokvoort goed werd afgerond.

Terwijl het langzaam donker werd op de Zandweerd vielen de doelpunten nog als rijpe appelen. Allereerst werd een fout in de Diepenveen defensie door de thuisploeg afgestraft. Maar in de laatste twintig minuten stelde Diepenveen orde op zaken op het scorebord. De 2-6 uitslag was daarom ook een terechte afspiegeling van de krachtsverhouding. Waarbij het laatste doelpunt, voorzet Bas en een volley van Jim nog een hoogtepunt was.

Diepenveen O19-1 deed daarmee wat het moest doen en kan daarmee heerlijk toeleven na de wedstrijd met koploper Witkampers O19-1 die over twee weken op het programma staat.