O17-1 zeker van promotiepoule na winst op koploper

Diepenveen O17-1 heeft zich verzekert van een plek in de promotiepoule na een mooie zege op koploper Be Quick Zutphen O17-1.
Met nog twee wedstrijden te gaan had Diepenveen O17-1 nog minimaal een punt nodig om zich te verzekeren van een plaats bij de beste drie van de competitie. Die plaatsen geven het recht om na de winterstop te spelen voor promotie naar de hoofdklasse. Daarnaast wordt de competitie dan sterker en krijgen we nog meer uitdaging.

Die beslissing wilden we graag bewerkstelligen in de thuiswedstrijd tegen de koploper. De beginfase ging gelijk op. Daarin kreeg Diepenveen een mogelijkheid via Nick, zijn schot ging naast. Be Quick oogde een aantal keren dreigend maar kwam niet tot rechtstreeks doelgevaar.

Na tien minuten spelen kwamen de bezoekers echter op voorsprong. Een corner kon niet weggewerkt worden waardoor er 0-1 op het scorebord kwam te staan. Diepenveen liet de kop niet hangen en een minuut later was het alweer gelijk. Na een snelle opbouw van achteruit, combineerden Nick en Sam razendsnel. Laatstgenoemde schoot vervolgens beheerst raak, 1-1.

En daarna ging het lopen bij Diepenveen. De ene prachtige aanval werd opgevolgd door de andere. Jochem deed een poging die net voorlangs ging. En even later schoot zette ook Gijs de keeper aan het werk. Maar niet alleen aanvallend stonden we goed. We verdedigden ook als team. Gaven constant druk en lieten Be Quick niet voetballen. Na ruim twintig minuten werd de achterstand helemaal weggepoetst en stond er een Diepenveense voorsprong op het scorebord. Sam was de afmaker van een prachtige aanval, 2-1.

En daarna drukten we door. De goed spelende Jorn leverde de bal in bij Sam, via Sam kwam de bal bij Nick, die Jochem wegstuurde met een steekpass. Jochem gaf de bal strak voor het doel, waar Gijs de bal hard binnen schoot. Een fantastische goal waarmee Diepenveen een 3-1 voorsprong nam. En ook toen was het nog niet over. Vlak voor de rust schoot Tycho een rebound hard binnen waardoor de stand op 4-1 kwam te staan.

4-1 tegen de koploper. We voetbalden met plezier en lieten echt goed spel zien. Tot frustratie van de tegenstander. Die na de 4-1 harder en gemener ging spelen. Danny moest het bekopen met een harde schop op zijn bovenbeen nadat onze doelman de bal al had opgepakt. De scheidsrechter besloot verstandig om te fluiten voor rust.

Na de rust speelde Diepenveen nog een kwartier goed voetbal. Daarin kregen we drie enorme kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Allereerst vuurde Nick, dichtbij het doel, net voorlangs en even later schoot Gijs hard in. Die bal leek voorlangs te gaan. Maar bij de tweede paal nam Jochem de bal weer aan, en schoot vervolgens opnieuw hard voorlangs.

Dit hadden doelpunten moeten zijn om de wedstrijd definitief te beslissen. Echter kwam Be Quick wat terug na 20 minuten spelen. Sieb speelde te zacht terug op Danny waar de spits van kon profiteren, 4-2.

Dat was het teken voor de bezoekers om door te willen drukken. Diepenveen moest op dat moment twee keer noodzakelijk wisselen. Sam, die een uitstekende wedstrijd speelde en de uitblinker was, gaf aan dat hij helemaal op was. Niet gek als je bedenkt dat hij de hele week een sportopleiding doet en nu een prachtige wedstrijd speelde. Ook centrale verdediger Sander moest naar de kant. Hij voelde zich misselijk.

Diepenveen moest zich in de slotfase beperken tot verdedigen. En soms kon het er nog snel uitkomen. Kijkend naar de grote kansen verdedigden we wel goed. Het is jammer dat we daarna in balbezit niet rustiger blijven. Maar er was strijd en we gaven niet veel weg. Tot vijf minuten voor tijd. Toen leek erop dat Sieb een kopbal van de doellijn hield. Onze grensrechter was er in ieder geval van overtuigd dat het zo was. De scheidsrechter besloot echter anders, 4-3.

Verder dan dat liet Diepenveen het niet komen. Dus gezien het spel in de eerste 60 minuten, en de strijd die Diepenveen wel op een positieve manier voerde, is dit een verdiende overwinning. Daardoor zijn we geplaatst voor de promotiepoule en kunnen we volgende week, met een eigen winst en andere gunstige uitslagen, zelfs nog eerste worden.