Klinkende overwinning O17-1 tegen Schalkhaar O17-2

Door: Patrick Kieftenbelt

Diepenveen O17-1 heeft een sterke wedstrijd gespeeld tegen Schalkhaar O17-2. Op de Zunnebargh werd het na een 4-0 ruststand liefst 8-1 voor de thuisploeg.
Diepenveen oogde in de warming up al scherp en enthousiast. De ploeg toonde vanaf minuut één dat het wilde winnen en daardoor zou stijgen op de ranglijst. De start ging nog gelijk op. Diepenveen hield de linies kort bij elkaar en volgde de afspraak om de man met bal met twee spelers onder druk te zetten. Daarmee dwongen we fouten af bij Schalkhaar en kwamen daardoor steeds vaker gevaarlijk voor het doel.

Na ongeveer een kwartier speelde Jochem en Nick samen Sam vrij en onze sterk spelende middenvelder rondde keurig af, 1-0. Daarna ging het hard voor de rust. We speelden verdedigend een ijzersterke wedstrijd en vonden steeds sneller de vrije man. Zo werden we van achteruit een keer snel gevaarlijk. Een razendsnelle aanval van Diepenveen werd helaas op het laatste moment afgevlagd voor buitenspel.

Niet veel later viel de tweede Diepenveense treffer. Luca veroverde de bal vlak voor de middenlijn, via Jochem werd Gijs weggestuurd over de linkerkant. Nick liep keurig mee en werd in vrijstaande positie aangespeeld door Gijs. Nick rondde een keurige Diepenveen aanval af, 2-0.
Diepenveen had de wedstrijd in handen en stond als een huis. Een compliment voor onze verdedigers. Voordat Gijs de 3-0 kon maken was Mathijs na een snelle aanval dicht bij een treffer, hij schoot echter voorlangs. Vervolgens maakte Gijs wel een treffer en vlak voor rust maakte Mathijs zijn tweede kans wel af. We gingen daarom met een fijn gevoel aan de thee.

Bij het begin van de tweede helft was deze wedstrijd natuurlijk al gespeeld. Echter toonde Schalkhaar ook een goede wil en trok ten aanval. Het leek een aantal keren dreigend te worden voor het Diepenveen doel maar gescoord werd er vooralsnog niet. Diepenveen maakte nog wel doelpunten. Al snel na rust schoot Nick op mooie wijze raak en even later was Lytiano de afronder van een prachtige aanval. Er stond inmiddels een 6-0 tussenstand op het scorebord. En op dat moment kregen we een tegentreffer te verwerken.

Het slotakkoord was voor Jochem en wederom Nick, die zijn hattrick, compleet maakte. De wedstrijdbal wilde hij niet hebben. En dat is maar goed ook. Het team Diepenveen O17-1 was vandaag man of the match na een mooie zege tegen Schalkhaar O17-2.