Gretig Zaterdag 2 pakt eerste winst

Door: Erik van Luttikhuizen

Het piepjonge zaterdag seniorenteam van Diepenveen pakte zaterdagmiddag zijn eerste overwinning van deze nog prille competitie. fc RDC werd met 5-6 verslagen.

Het duel begon als vele voorgaande wedstrijden, met erg veel pech. Michiel was te laat in de 16 meter wat een strafschop opleverde waarmee RDC pardoes op een 1-0 voorsprong werd gebracht. Bij de eerste echte aanval van Diepenveen was Colin niet attent genoeg toen Niels hem vrij voor de keeper zette. Een minuut later zette Colin dat weer recht door Joost alleen voor de keeper te zetten, Joost bleef koel en maakte de logische 1-1. Maar echt lang kon Diepenveen er niet van genieten. Na een inworp is het chaos waar de geslepen RDC verdediger van profiteert en vanuit de rebound pardoes de 2-1 werd binnengeschoten.

Na 20 minuten spelen was de goed leidende scheidsrechter even de weg volledig kwijt en deed, tot echt ieders verbazing, een strafschop cadeau aan de thuisclub en op het half uur viel zelfs de geflatteerde 4-1 na een fase waarin Diepenveen met 10 man verder moest. Toch toonden de jongkies uit Diepenveen veerkracht toen Colin aan een dribbel begon en de bal beheerst binnenschoof voor de aansluitingstreffer.

Nog geen twee minuten later werd het ook zelfs 4-3 toen de bal slim werd veroverd en Elmar Colin op maat bediende die met een bekeken lob de wedstrijd weer opengooide. De scheidsrechter liet veel extra tijd toe waarin er nog twee treffers zouden vallen. Knullig balverlies op het Diepenveense middenveld werd direct afgestraft met een vlijmscherpe counter waardoor het verschil weer op twee treffers werd gezet, 5-3.

Diepenveen had het laatste woord, Niels bediende Lowie die vanaf 16 meter dodelijk precies raak volleerde voor de 5-4 ruststand. Daarin werd geëvalueerd dat het soms nog simpeler moest en de zwakke punten van de tegenstander moesten worden benut. Dat leek niet voor dovemans-oren, vijf minuten na de thee viel de gelijkmaker dan ook.

Sven zette een vrije trap slim terug op Colin die met een briljante trap de bal in de kruising deed verdwijnen. RDC was vanaf dat ogenblik niet echt bij machte om kansen te creëren, Mees moest een aantal malen ingrijpen op schoten vanuit de tweede lijn. In de 77ste minuut werd het verschil gemaakt door de man of the match Colin. Het zette geweldig door waarmee hij, zowel op het middenveld als in de verdediging, het verschil maakte.

Drie minuten later had Markus het duel in het slot moeten gooien toen hij attent liep op een diepe bal echter hij schoof deze naast. Daardoor bleef het duel enigszins spannend tot het einde, maar uiteindelijk werd de zege voor Diepenveen gevierd. Een terechte 5-6 overwinning op basis van karakter en daadkracht.