Eerste Oeganda-voetbaldag bij DSC Diepenveen smaakt naar meer

Wij, als organisatie, kijken met een zeer positief gevoel terug op de eerste voetbal dag die werd georganiseerd t.b.v. het voetbalprogramma in Oeganda. Voor ons was het een verassing wat we konden verwachten, met name of de voetbal dag in trek zou zijn aangezien er veel voetbaldagen en clinics worden georganiseerd in de regio. Uiteindelijk kwamen we tot 24 aanmeldingen die bestonden uit spelers van DSC Diepenveen, RDC en SV Schalkhaar.

Om 08.45 uur was het veld klaar gezet en konden wij de kinderen verwelkomen in de kantine. De dag werd geopend door Marc Hoekstra en Huub Denissen, sportdocenten van AOC-Oost, die het doel van de dag kenbaar maakte bij de ouders, de overige trainers stelden zich hierna ook voor waaronder twee oud profvoetballers: Jochem de Weerdt, Ugur Yilderim en de jeugdtrainer van Vitesse academie, Harry Rutgers.
Om 09.15 uur stonden alle spelertjes in de middencirkel voor de warming up o.l.v. Harry en die ging er gelijk vol in. De ‘Zindane’, de ‘Ronaldo’, alle moves kwamen voorbij. De spelertjes moesten gelijk scherp zijn.

Na afloop van de warming-up werden drie groepen van acht spelers verdeeld. Elke groep ging 10 verschillende voetbalvormen langs, waarin aandacht werd besteed aan techniek, duels, passen, dribbelen, schieten en koppen. Bij elke vorm waren individueel punten te verdienen.

Om 12.00 uur gingen de spelers terug de kantine in voor een welverdiende pauze. Bijna twee uur langs waren zij bloedfanatiek bezig met alle voetbalvormen. De spelers konden genieten van een heerlijke lunch, die mogelijk was gemaakt door de Albert Heijn in Diepenveen. Hiervoor nog onze dank.

Na afloop van de lunch was er nog een spannende bingo waarin echte Oegandese bananenbladballen en wedstrijdshirts van Oeganda te winnen waren. Annick den Dulk en Sylvan Post wonnen de ballen, Schalkhaarders Jesse de Weerd en Sam van Deursen waren de gelukkige winnaars van de shirts. Ook was er nog een petje-op petje-af voetbalquiz, deze werd gewonnen door Kevin van Weenum en hij won twee kaartjes voor een wedstrijd van Go Ahead Eagles naar keuze.

Na de pauze gingen we weer het veld op. En werden 4 tegen 4 partijtjes gespeeld waarin ook weer punten verzameld konden worden. Als laatste werden er nog strafschoppen genomen op de keeper van JO19-1, Sake Salverda.

Om 15.15 uur werd de dag afgesloten met de prijsuitreiking, dit onder toeziend oog van alle ouders. Alle kinderen kregen een rugtasje, met daarin een certificaat en een kortingsbon van 100% voetbal. De nummers 1 t/m 3 kregen daarnaast ook nog een medaille omgehangen. In alle categorieën werd een ‘speler van de dag’ uitgeroepen, dit waren Sylvan Post, Lukas Balukoski en Sam van Deursen. Ook zij krijgen twee kaartjes voor een wedstrijd van Go Ahead Eagles naar keuze.

Zoals gezegd, we kijken met een zeer positief gevoel op deze dag terug en dit smaakt naar meer. Van ouders hebben wij ook erg leuke berichten ontvangen en daarnaast ook tips voor het vervolg. Een aantal van 24 spelers is leuk voor een eerste keer, maar bij een vervolg gaan we natuurlijk voor meer. In elk geval willen wij alle kinderen, ouders en sponsoren bedanken voor deze dag.

Voor de ouders: een foto-album met alle foto’s volgt zo spoedig mogelijk!!!