Diepenveen wint topper van Activia

Door: Patrick Kieftenbelt

Diepenveen 1 heeft de topper in 4H van Activia gewonnen. Op de eigen Zunnebargh werd het 2-0 door doelpunten van Marcel Bijker en Jack Vunderink. Diepenveen klimt met deze zege naar de tweede plaats waardoor er gesproken kan worden van een verdienstelijke eerste deel van dit seizoen. Tijdens de openingsfase was het vooral aftasten door beide teams. Daardoor kregen de toeschouwers een spelbeeld voorgeschoteld waarbij de ploegen vaak de lange bal hanteerden. De kansen waren daardoor spaarzaam tot halverwege de eerste helft.

Het vuur ontbrande na een klein half uur. Gijs de Rooij werd weggestuurd via de rechterkant en schoot uit een lastige hoek op de paal. Amper twee minuten later kreeg Jeffrey Mooren nog een grotere kans. Na een vlot lopende aanval zette Marcel Bijker, Mooren alleen voor de doelman maar de spits schoot te snel en zag zijn bal naast rollen.

Het was Diepenveen dat de wedstrijd liet ontbranden en kwam daarom na ruim een half uur op een verdiende voorsprong. Marcel Bijker volleyde vanaf de rand van het strafschopgebied raak. Hij had daarbij het geluk dat de doelman van Activia half over de bal heen viel. Maar dat deed uiteraard niets af van het feit dat de voorsprong prettig was voor de thuisclub.

In de laatste tien minuten kreeg Diepenveen twee grote mogelijkheden om op een ruimere voorsprong te staan. Allereerst passeerde Gijs de Rooij de doelman maar zag de bal vervolgens van de schoen gegleden worden. Even later was Freek Brouwer dichtbij een treffer. Ook via hem viel de tweede treffer niet.

In de slotminuut van de eerste helft claimde Activia zelfs de gelijkmaker. Een kopbal werd, al dan niet, voor de doellijn weggehaald. Feit is dat de scheidsrechter er geen doelpunt in zag en Diepenveen met een 1-0 voorsprong aan de thee kon.

In de tweede helft werd het lang niet meer zo leuk als in het tweede gedeelte van de eerste helft. Wel werd er steeds meer gestreden maar het duurde ruim 20 minuten voor er een serieuze kans genoteerd kon worden. Marcel Bijker sneed via de rechterkant het strafschopgebied binnen maar schoof de bal rakelings voorlangs. Verder hielden beide teams elkaar in evenwicht en wilde Activia, met spierballenvoetbal en ook spierballentaal, wat afdwingen. Dat ging een kwartier voor tijd ten koste van een rode kaart, waardoor de bezoekers met tien man verder moesten.

Dat zou Diepenveen in de kaart moeten spelen. Er volgde echter als snel een situatie waarbij de Diepenveen defensie tot twee keer toe een bal voor de doellijn moest weghalen. In de tegenstoot hadden Timo Broekman en Gijs de Rooij de wedstrijd definitief in het sloot kunnen gooien. Timo Broekman stiftte een breedtepass van Gijs de Rooij echter over het doel.

De definitieve beslissing volgde pas in de 93ste minuut. Goed druk zetten van Jack Vunderink leverde nieuw balbezit op. Jack zag de doelman van Activia te ver voor het doel staan en schoot van 50 meter raak. Een schitterende 2-0 was daarmee het slotakkoord van een mooie middag voor ons eerste.