Diepenveen rijgt Broekland aan zegekar

Door: Patrick Kieftenbelt

Diepenveen heeft op bezoek bij Broekland opnieuw drie punten gepakt. Er werd met minimaal verschil gewonnen maar de overwinning van Diepenveen was terecht, 0-1.
Diepenveen pakte vanaf het begin het initiatief. Tot grote kansen kwam de ploeg in het eerste kwartier niet. De meest venijnige poging kwam van de schoen van Timo Broekman. Hij zette de keeper aan het werk met een poging van afstand. Het echte initiatief ontstond na ruim een kwartier. Het leverde direct een Diepenveense voorsprong op. Jeffrey Mooren kon raak koppen na een scherp genomen vrijetrap van Jack Vunderink, 0-1.

Broekland, met een aantal grote aanvallers voorin, moest in de achtervolging. Dat deed de thuisploeg veelal met lange ballen op de grote en sterke spits. Ondanks dat Diepenveen het meeste balbezit had en het meeste initiatief toonde werd Broekland gevaarlijk. Halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg een strafschop nadat Roy Nieuwenhuis zijn tegenstander had vastgehouden. Tenminste, dat was het oordeel van de scheidsrechter. Nick, die één hoek open liet, en dat waarschijnlijk expres deed, kon de strafschop keren. Daardoor bleef Diepenveen aan de leiding.

Na een half uur spelen had Freek Brouwer een tweede treffer op zijn hoofd. Een harde voorzet kreeg de aanvallende middenvelder verkeerd op zijn hoofd waardoor de kans verkeken was. In de counter liep de spits weg bij de defensie van Diepenveen. In een één tegen één situatie was Nick opnieuw meester over de bal.

Na twintig enerverende minuten ging de storm in Broekland even liggen. Behoudens een aantal afstandspogingen waren er weinig echte kansen te noteren waardoor een 0-1 tussenstand bij rust een logisch vervolg was.

Aan het begin van de tweede helft leek Broekland te gaan stormen. De thuisploeg kreeg drie minuten na rust een aardige kans. Echter stond Jan Struik op de goede plek om de bal, na een corner, van de doellijn te halen. Dat was één van de twee kansen die Broekland zou krijgen in de tweede helft.

Diepenveen was voetballende beter dan de thuisploeg. Het enige wat de ploeg zich kan verwijten is het feit dat een definitieve beslissing uit bleef. Zo kopte Gijs de Rooij de bal vijf minuten na de pauze op de lat en schoot Jeffrey Mooren de rebound in de handen van de keeper. Ongeveer tien minuten later snelde Marcel Bijker langs twee tegenstanders en gaf een lage voorzet. Echter kon er geen Diepenveen aanvaller tegen de bal lopen. Ook schoten zowel Gijs als Timo nog een keer voorlangs.

Met nog een kwartier te gaan kreeg Broekland haar tweede kans van de tweede helft. De spits liep slim weg tussen de Diepenveen verdedigers door. Echter volleyde hij in vrijstaande positie hoog over. In de slotfase bleef het spannend. Zeker omdat Diepenveen het vlak voor tijd opnieuw naliet de wedstrijd te beslissen. De ingevallen O19 junior, Stan Brouwer, combineerde met Gijs richting het strafschopgebied. Stan werd vrijgespeeld door de aanvoerder maar wachtte te lang met schieten. Zijn kapbeweging bracht hem in een lastige positie waardoor zijn poging in het zijnet belandde.

Uiteindelijk werd Broekland niet meer gevaarlijk en wint Diepenveen opnieuw. Een verdiende overwinning in een traditioneel lastige uitwedstrijd. Een mooie prestatie die een hogere score verdiend had.