Diepenveen O17-1 wint bij Sportclub Deventer O17-1

Diepenveen O17-1 heeft een riante zege geboekt op Sportclub Deventer O17-1. Op de Zandweerd werd het na een 0-1 ruststand uiteindelijk 0-4. Een terechte score gezien de verhoudingen in het veld.

Diepenveen opende de wedstrijd aardig met direct een mogelijkheid via Lytiano. Onze buitenspeler kreeg zijn voorzet net niet op het hoofd van één van zijn medespelers. Een volgend afstandsschot vloog net naast. De toon was gezet door Diepenveen. Echter lukte het ons daarna tien minuten niet om echt gevaarlijk te worden. Wel hadden we  het spel onder controle en gaven we geen mogelijkheden of kansen weg. Doordat we continue opbouwen van achteruit is het soms ook moeilijk om direct doelgevaar te stichten. Over het algemeen maakten we wel aardige keuzes maar was tot halverwege de eerste helft de passing onnauwkeurig. Na 25 minuten kwam er opeens uit wat we graag zien. Okan en Luca speelden samen de spits uit, Daan kwam er als back overheen. Hij gaf de bal mee aan Nick, die met één steekpass, Gijs alleen voor de keeper zette. Gijs rondde koelbloedig af, 0-1. Niet veel later kreeg Jochem de kans op een tweede treffer na een combinatie met Lytiano. Echter stond de keeper in de weg.

In de tweede helft poogde Sportclub meer tegengas te geven en kreeg het een mogelijkheid uit een vrijetrap. Maurits tikte de bal echter onder de lat weg. Daarna nam Diepenveen het heft weer in handen. Binnen een kwartier had Gijs zijn hattrick compleet en stond er 0-3 op het scorebord. De wedstrijd was toen gespeeld en de combinaties bij Diepenveen gingen nog beter lopen. We kregen daardoor nog kansen op veel meer maar maakten niet alles af. Zeker de actie van Mathijs ,waarbij Janoah zijn schot geblokt zag worden, had meer verdiend. In de slotminuut bepaalde Gijs de eindstand op 0-4 nadat hij door Janoah in de diepte was gestuurd.

Een succesvolle afsluiting van het voorseizoen. Daarin wonnen we alle drie de wedstrijden waarvan twee met goed spel. Op een snikhete maandagavond was het iets minder, maar wonnen we uiteindelijk ook. Daarnaast erg belangrijk dat de nieuwe jongens het spelidee beginnen te begrijpen, het team gewend is aan elkaar en ook de jongens die overgekomen zijn van de O15-1 hun plekje gevonden hebben.