Diepenveen O17-1 volgt Volendam op als winnaar B-junioren toernooi Go Ahead

Diepenveen O17-1 heeft het 47ste B-junioren toernooi van DVV Go Ahead gewonnen. Op sportpark de Rielerenk werd de dorpsclub opvolger van FC Volendam dat de vorige editie in 2009 won.
Het B junioren toernooi van DVV Go Ahead kent een lange geschiedenis. Grote clubs als Ajax, Feyenoord en DWS Amsterdam zegevierden meerdere malen op de Rielerenk. Dit jaar werd het toernooi nieuw leven ingeblazen en kreeg het een bijzondere lading. Het toernooi werd vernoemd naar Giovanni van den Heuvel. Giovanni was speler van Go Ahead en overleed vorig jaar plotseling. Het toernooi is daarom vanaf nu een fantastisch eerbetoon aan een fantastische jongen.

Diepenveen startte de dag tegen Helios. In de openingsfase was Helios de baas en dat had vooral te maken door het gebrek aan scherpte bij Diepenveen. Een snelle achterstand volgde maar daarna pakte Diepenveen de draad op. We maakten snel gelijk en binnen een kwartier stonden we ook op voorsprong. Die voorsprong had nog groter kunnen worden als we niet onterecht waren afgevlagd voor buitenspel. We starten het toernooi daardoor met een 2-1 zege.

De tweede wedstrijd was tegen Go Ahead O17-1. We speelden een goede pot. Met veel tempowisselingen en snelle aanvallen maakten we het de gastheren lastig. Drie schitterende goals waren het gevolg waarbij Lytiano een uitstekende assist gaf en Nick met zijn hoofd wist te scoren. De eindstand kwam op 0-3 te staan waardoor we met een fijn gevoel konden lunchen.

Na de lunch hadden we aan een gelijkspel tegen Schalkhaar genoeg om de finale te mogen spelen. In deze wedstrijd was het tempo hoog. Mede daardoor werd er onnauwkeurig gevoetbald. Gezien de kansenverhouding hadden we deze wedstrijd moeten winnen, maar de eindstand kwam op 1-1 te staan.

De laatste wedstrijd van de dag was de finale tegen Overwetering O17-1. De beide teams kwamen met ‘You never walk alone’ het veld op. In de finale was Diepenveen de betere partij. Overwetering wilde ons snel onder druk zetten maar moest vervolgens toezien dat Diepenveen met enkele snelle uitbraken gevaarlijk werd. Tijdens die goede aanvallen beloonden we onszelf drie keer waardoor er een goede uitslag op het scorebord kwam te staan, 3-0.

Tijdens de prijsuitreiking van het toernooi werd duidelijk dat Diepenveen trots mag zijn op de geleverde prestatie. Naast de toernooiwinst, waarbij we opvolger zijn geworden van FC Volendam, bleken we nog vaker in de prijzen te zijn gevallen. Tijdens dit toernooi worden ook altijd de beste speler en keeper gekozen. In het verleden waren dat al eens Bert van Marwijk, Frank Rijkaard en Peter Houtman (stadionspeaker Feyenoord). Tijdens de editie van 2017 werd Gijs tot beste speler verkozen en Danny tot beste keeper. Een extra beloning voor ons goede toernooi. We hadden een topdag waarbij we met een gezamenlijke teamcollecte ook stilstonden bij onze voetbalvriend Gio.