Diepenveen O17-1 vergeet wedstrijd voor rust te beslissen

Door: Patrick Kieftenbelt

Diepenveen O17-1 is de competitie met een teleurstellend 2-2 gelijkspel begonnen bij Overwetering O17-1. Voor rust hadden we namelijk al met twee of drie goals verschil voor moeten staan. Het bleef echter 0-1 waarna we in de tweede helft de deksel op de neus kregen. Diepenveen startte fantastisch aan de wedstrijd. We hadden de controle, lieten de bal netjes rond gaan en stonden na een prachtige aanval met als afronder Janoah op 0-1 in de tweede minuut. Het vervolg was ook goed, nog geen minuut later had Mathijs de 0-2 op zijn schoen, maar zag zijn bal gekeerd worden door de doelman. Nog voor er tien minuten verstreken waren voetbalde Diepenveen zich opnieuw door de defensie van Overwetering. Sam stond op zeven meter van het doel, had de bal voor het intikken maar nam eerst aan en zag zijn poging vervolgens geblokt worden.

Er bleven mogelijkheden volgen via hoekschoppen waarvan er één zelfs op de paal belandde en vlak voor de pauze leek Gijs vrije doortocht te hebben maar schoot hij gehaast vanaf 20 meter. De ruststand was daardoor slechts 0-1 waar een marge van 3 of 4 de verhoudingen beter had weergegeven.
In de tweede helft zagen we een heel ander Diepenveen maar ook een heel ander Overwetering. De thuisploeg ging veel fanatieker spelen en Diepenveen ging zich steeds meer verschuilen. Voetballend werd het daardoor matig. Ondanks dat kregen we alsnog dotten van kansen. Eerst moesten we de gelijkmaker prijsgeven. Een schot van 20 meter werd door Danny voor de voeten van een tegenstander getikt, die vervolgens kon inschuiven. Daarna kwam Diepenveen met Nick alleen voor de keeper maar het lobje was te hoog.

Ook via Gijs braken we nog een keer goed uit. Hij ging, met Mathijs naast zich het strafschopgebied in. Koos er voor om de bal breed te leggen maar daar had Mathijs niet op gerekend waardoor de bal over de achterlijn rolde. Even later kreeg Gijs zo’n zelfde mogelijkheid en benutte hem toen wel. Diepenveen stond weer op voorsprong, 1-2.

Het slot van de wedstrijd was slecht. Overwetering bood meer power, Diepenveen schuwde soms de duels. Bij een snelle vrijetrap van de thuisploeg stonden we even niet op te letten waardoor het weer gelijk werd. Even daarvoor had Mathijs een opbouw van de thuisploeg onderbroken en ging alleen richting de keeper. Ook deze kans werd niet verzilverd.

Gezien de kansen verhouding een teleurstellend begin van de competitie. We moeten er veel meer inschieten, bij standaardsituaties veel sneller organiseren dat we goed staan en vooral als team blijven voetballen. Dat ging de eerste helft uitstekend maar in de tweede helft minder. Een mooi ontwikkelpunt om de komende week aan te werken.