Diepenveen O17-1 trekt met enorme teamgeest overwinning over de streep

Diepenveen O17-1 heeft een moeilijke maar zeer knappe 1-2 overwinning geboekt bij Witkampers. Diepenveen kantelde de wedstrijd om na een 1-0 achterstand en hield in de slotfase stand.Witkampers – Diepenveen was een wedstrijd waarin niet het allermooiste voetbal werd gespeeld. Maar vanaf het beginsignaal was het spannend en waren er kansen over en weer te zien. De eerste was voor Diepenveen. Gijs werd vrijgespeeld door Nick mag Gijs zag de bal van zijn schoen schieten op het moment dat hij alleen voor de keeper stond.

In de tegenstoot werd Witkampers voor het eerst gevaarlijk en het kwam direct op voorsprong. Dat was even een tegenvaller maar in die fase gaf Diepenveen verder niet zoveel weg.

Gaandeweg de eerste helft kwamen we steeds beter in de wedstrijd. Er volgden ook mogelijkheden via Nick, Janoah en Tycho. Nick zag een schot een keer geblokt worden en de daaropvolgende hoekschop over worden gekopt. Even later kwam Janoah door via de rechterkant. Hij gaf een goede voorzet die door Gijs vlak voor de keeper werd weggehaald. De aanval bleef in leven en de keeper grabbelde mis. Gijs legde de bal keurig klaar voor Tycho die poging door twee spelers, net voor de doellijn, onschadelijk gemaakt zag worden.

Twee dikke kansen voor Diepenveen om tot scoren te komen. Aan de andere kant poogde Witkampers het met twee afstandsschoten die door Danny goed gepakt werden op het inmiddels kletsnatte veld.
Nog voor rust kwam Diepenveen toch op voorsprong. Gijs kwam voor de tweede keer alleen voor de keeper en dit keer schoot hij beheerst raak, 1-1. Daarmee gingen we ook de rust in. Het gevoel van de jongens was dat er ook nog wel een voorsprong in had gezeten.

In de tweede helft ging het spektakel verder. Het weer werkte overigens niet mee. De regen kwam inmiddels met bakken uit de hemel. Maar het zorgde niet voor minder spelplezier.

De eerste kans was voor Diepenveen. Een poging van Nick werd door de keeper gepakt. Aan de andere kant werd Danny nog een keer op de proef gesteld maar ook dit doorstond onze keeper weer goed. Diepenveen wilde meer en schakelde bij. Goed druk zetten op het middenveld van Sam leverde een nieuwe mogelijkheid op om Gijs op de keeper af te sturen. Gijs wurmde zich langs twee spelers heen en liet de keeper kansloos, 1-2 voor Diepenveen!

Direct daarna kreeg Diepenveen de mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen. We gingen met vier mensen tegen drie verdedigers op het doel af. Maar we kozen op dat moment voor verkeerd en zagen dat er slechts een hoekschop over bleef. Jammer want anders waren we mooi uitgelopen.
Nu bleef het ongekend spannend. Witkampers zette het laatste kwartier nadrukkelijk aan. Diepenveen moest achteruit. We werkten keihard voor de overwinning. Als team liepen we veel gaten dicht en gingen tot het uiterste. één keer kreeg Witkampers nog een hele grote kans. Een poging van afstand belandde twee keer op de binnenkant van de paal, om vervolgens in de handen te vallen van Danny.

Door het harde werken bleven we overeind en ook in die lastige slotfase kregen we zelf nog een enorme kans. Een hoekschop van Sam kwam op het hoofd van Sieb. Maar een geweldige redding van de keeper voorkwam een grotere voorsprong.

Na 83 spannende minuten stond er een 1-2 eindstand op het scorebord. Een mooie overwinning voor Diepenveen O17-1 dat een enorme teamgeest liet zien en keihard werkte. Top gedaan mannen!