Diepenveen O17-1 speelt gelijk bij Sportclub Deventer

Diepenveen O17-1 heeft in de topper tegen Sportclub Deventer met 1-1 gelijk gespeeld. De eindstand was ook de ruststand. Maar met name voor rust had Diepenveen vaker moeten scoren om een verdiende overwinning over de streep te trekken.

We begonnen heel aardig aan het duel en gaven Sportclub nauwelijks ruimte om te voetballen. Dat resulteerde erin dat we al snel een aantal kansen kregen. Zo schoot Nick twee keer over en raakte Sieb de paal. Ook kwam ging een dreigende voorzet van Sam aan alle voeten voorbij, waar een intikker voor Diepenveen fijn was geweest. Na ruim een kwartier kwamen we dan toch op voorsprong. Een goede voorzet vanaf de rechterkant van het veld werd door Gijs achter de doelman gekopt.

De terechte voorsprong stond op het scorebord en Diepenveen wilde meer. Jochem kreeg passeerde een aantal keren goed zijn tegenstander maar in de eindpass mislukte een goed lopende aanval vaak. Sportclub ging meer de lange bal spelen en kreeg in het vervolg van de eerste helft een paar mogelijkheden. één bal ging voorlangs, maar het tweede moment was, uit de kluts, wel raak.
Vlak voor de rust herpakte Diepenveen zich weer en kreeg het nog een aantal mogelijkheden. Maar gescoord werd er niet meer.

In de tweede helft beperkte de thuisploeg zich enkel tot verdedigen en poogde Diepenveen een gaatje in de verdediging te vinden. Dat ging minder makkelijk dan voor de rust. Maar er waren nog wel enkele situaties waarbij Gijs, Nick en Sander mogelijkheden kregen. De eindpass was vaak net niet op maat waardoor een doelpunt uitbleef. Aan de andere kant moest Sander, ten koste van een gele kaart, één aanval onschadelijk maken. Voor de rest stond de defensie prima en gaf het in de tweede helft niets tot nauwelijks wat weg.

Het is jammer dat we de overwinning niet binnen hebben gehaald. Dat het recht gedaan aan de krachtsverhouding. Het is wel een leer om in wedstrijden waarin de ruimtes klein zijn de juiste keuzes te maken. Dat is dan een mooi ontwikkelpunt.