Diepenveen O17-1 na ruime zege tegen SEH

Diepenveen O17-1 heeft de 4-1 nederlaag tegen Rohda Raalte weggepoetst met een ruime zege tegen SEH. Op de gloednieuwe kunstgrasmat op de Zunnebargh werd het 5-1. De foto’s zijn gemaakt door Mariska de Groot. Verslag: Patrick Kieftenbelt

Na ruim acht minuten spelen kreeg Diepenveen de eerste kans van de wedstrijd. Via Mathijs kon Gijs voor het eerst deze dag schieten maar zijn schot ging naast. Het was de inleiding van één van de betere fases van Diepenveen vandaag. In het half uur dat volgde trok Diepenveen de teugels flink aan. SEH kwam er nauwelijks aan te pas. Maar Diepenveen was niet snel trefzeker. Een vijftal hoekschoppen werden keurig richting doel getrapt maar we vergaten een aantal keren om de bal het laatste zetje te geven. Verder volgden er kansen via Gijs, Jochem en Mathijs maar was de grootste voor Daan. Onze opkomende back kon na een prima pass van Mathijs op doel vuren maar zag zijn schot gekeerd worden door de keeper.

Na ongeveer 25 minuten kwam Diepenveen op voorsprong. Een snelle combinatie van Sam en Nick resulteerde in een vrijstaande Gijs. Die werd onderuit gehaald waardoor een strafschop volgde. Dit buitenkansje werd door Gijs benut, 1-0.

Tot aan de rust kabbelde de wedstrijd vooruit waarbij Diepenveen de ruimtes voor zichzelf steeds kleiner maakte en het lastiger werd om door de defensie van SEH te komen. Daardoor veranderede de stand tot de rust niet meer.

Na de pauze voetbalde Diepenveen zichzelf snel in een zetel. Een pass van Nick in de voet van Gijs werd op grandioze wijze afgerond door Sieb. Sieb kwam namelijk als derde man bij de situatie en schoot de bal keihard in de kruising, 2-0. Niet veel later rondde Gijs op fraaie wijze af en was de wedstrijd tegen SEH gespeeld, 3-0.

SEH bleef er wel voor gaan en kreeg snel na de 3-0 van Gijs ook een beloning. Een solo werd door de middenvelder afgerond waardoor het twintig minuten na rust 3-1 stond. Dit was een slordige fase. We zien daarin duidelijk terug dat sommige jongens niet op de eigen positie staan en dat we nog in de voorbereiding op het seizoen zitten. De intenties waren goed, maar de uitvoering slordig. Toch eindigde Diepenveen erg goed. Een goede corner van Sam werd door Gijs met een hakje (in de lucht) binnen gewerkt. Een fantastische goal waarvoor het publiek de handen op elkaar kreeg. Het slotakkoord was voor Mathijs. Hij werd in de diepte gestuurd, ging voor zijn tegenstander langs en rondde beheerst af, 5-1. Een mooi doelpunt vooral omdat Mathijs voor de rust dezelfde mogelijkheid kreeg en toen nog koos voor de weg buitenom koos.

Met deze 5-1 zege ronden we de voorbereiding af. Volgende week gaan we op bezoek bij Overwetering voor de eerste competitiewedstrijd.