Diepenveen O17-1 herpakt zich met grote zege

Door: Patrick Kieftenbelt

Diepenveen O17-1 heeft de nederlaag van vorige week weggepoetst met een grote overwinning op Helios O17-1. Op de Zunnebargh was de wedstrijd na een uitstekende eerste helft al lang en breed gespeeld, echter bleef de score in de tweede helft oplopen, 9-1. Het gevoel voorafgaand aan de wedstrijd was goed. Er was al goed getraind. En op het moment dat een aantal jongens samen ‘Kleine Jonguh’ van Andre Hazes zingt dan weet je dat het met de teamspirit ook goed zit. Het nummer is inmiddels tot teamnummer gebombardeerd.

Dan de wedstrijd. Even beet Helios van zich af. Maar de bezoekers dolven al snel het onderspit. Diepenveen kwam na 13 minuten op een 1-0 voorsprong. Sam was de afmaker van een prachtige en snelle aanval door de ass van het veld. Gesteund door die voorsprong ging Diepenveen steeds simpeler spelen waardoor we geduldiger samenspeelden. Het gevolg was een oppermachtig Diepenveen dat de ene na de andere aanval kon produceren. De 2-0 werd binnengeschoten door Nick die daarmee de wedstrijd eigenlijk als in het slot gooide. Niet veel later rondde Jochem een snelle aanval over de rechterkant af en met een snoeiharde pegel schoot Nick ons na 4-0. Nog voor de rust was het ook 5-0 toen Gijs een corner bij de eerste paal tegen de touwen liep.

De goals waren mooi maar gaandeweg de eerste helft werd het voetbal ook steeds beter. We hadden zelfs nog met 6-0 aan de thee gekund. Een aanval over zes schijven leek binnengetikt te worden door Jochem maar de bal belandde in het zijnet.

In de rust werd er drie keer gewisseld. De eerste tien minuten na rust waren nog prima van onze kant. Lytiano gaf met een mooie assist Gijs de mogelijkheid om tot scoren te komen. Nick, deze wedstrijd opnieuw aan de bal fantastisch, deed voor de derde keer een duit in het zakje en zette de 7-0 stand op het scorebord.

Daarna ging het tempo omlaag, was de drang minder om er nog veel meer te maken. En kon ook Helios nog een doelpunt maken. Daar was nogal wat twijfel over. Onze grensrechter vlagde voor een achterbal. Echter wilde de scheidsrechter daar niet aan. In de slotfase van de wedstrijd gingen we nog richting de dubbele cijfers met als eindscore uiteindelijk 9-1.
Het zag er voetballend weer beter uit, met name voor rust, en ook voor het doel waren we effectief. Een mooie middag voor het O17-1 team.