Diepenveen O11-1 verliest leerzaam duel

Door: Mennan Suslu

Op het programma stond Sallandia O11-1 tegen Diepenveen O11-1. Om 18:00 is er afgetrapt en Diepenveen begint zeer afwachtend. Sallandia ziet hun kansen schoon en zet Diepenveen gelijk onder druk. Na ruim 10 minuten spelen krijgt Diepenveen moeite met uitverdedigen. Ze verliezen de bal voor het doel waardoor Sallandia hem er keihard in kan schieten (1-0). Diepenveen speelt slordig maar blijft rustig. Kars speelt een diepe bal naar Sven. Als Pierre James helemaal mee naar voren is gerend, wordt hij door Sven aangespeeld. Hij staat voor open goal en maakt deze bal keurig af na 17 minuten(1-1).

RUST

Sallandia begint veel scherper en sterker aan de 2e helft en zij geven Diepenveen geen mogelijkheden om de bal weg te kunnen werken. Diepenveen speelt vanaf het begin van de 2e helft voor eigen goal en het lukt ze niet om de bal weg te werken. Sallandia tikt 4x met elkaar over en zet de spits vrij voor de goal. Ze weten dit met een stift af te ronden (2-1). Diepenveen zakt weg en ziet Sallandia komen. Als Sem de bal achterin goed onderschept, zoekt hij de diepte naar Finn die snel 1 op 1 gaat, maar jammer genoeg lukt het hem niet om de bal in de goal te krijgen. Sallandia countert snel en zet hun rechtsbuiten vrij voor goal, die hem nog even langs Sylvan speelt. De spits kan hem er vrij in schieten (3-1). Simpel gezegd: Sallandia benut de kansen en Diepenveen niet. Diepenveen is vermoeid maar kent het woord opgeven niet! Als Kars de bal naar Finn steekt en hem aan de rechterkant weer vrij zet voor het doel, besluit Finn om te schieten, maar mist ook deze kans jammer genoeg. Sallandia zoekt snel de diepte en schiet van afstand de bal laag in de hoek (4-1). De laatste 8 minuten is Diepenveen zeer vermoeid en Sallandia blijft drukken met man en macht. De spits van Sallandia ziet zijn kans schoon en gaat zelf 1 op 1. Ook deze actie wordt afgerond (5-1). Diepenveen krijgt nog een hele grote kans, waar 3 aanvallers tegen 1 verdediger en keeper van Sallandia staan, maar ook deze kans wordt niet benut. Sallandia zet samen weer een mooie aanval op. Hun middenvelder wordt voor open goal gezet en hij knalt hem weer zelfverzekerd binnen (6-1).

Het was een zware wedstrijd voor Diepenveen, waarin we wel veel leermomenten hebben gezien. We nemen de goede punten mee naar de wedstrijden en de slechte naar de trainingen om eraan te werken.

Jongens nogmaals goed gevochten en op naar de volgende wedstrijd!

Volgende wedstrijd (Beker) zaterdag 16 sep 10:00 :

Overwetering O11-2 vs Diepenveen O11-1