Diepenveen JO11-1 wint moeizaam duel

Door: Mennan Suslu

Woensdag 6-9-17 stond de eerste bekerwedstrijd op het programma van Diepenveen JO11-1. Bij en tegen de leeftijdsgenoten van RDC.

Om 18.30 is er afgetrapt op het sportcomplex Borgele. Beide ploegen laten niet veel van zich zien en spelen erg afwachtend voetbal. Na 10 minuten spelen werd Diepenveen veel sterker en benutten veel diepte op zoek naar Finn & Milan. RDC was achterin niet scherp en gaf Diepenveen veel kansen om te schieten. Finn mist 1 op 1 via de rechterkant een grote kans waaruit RDC snel kan counteren. De spits van RDC kwam 1 op 1 en rondde keurig af in de verre hoek van onze keeper Sylvan. Maar de koppen gingen niet hangen! Diepenveen wist wat er moest gebeuren en ging veel meer samen spelen en zocht gelijk weer de diepte. Na een paar pogingen kwam de bal in de voeten van Kars en na een mooie actie schoot hij de bal strak en hard binnen (1-1).

RUST

Begin van de tweede helft was Diepenveen veel sterker en creëerden kans na kans. 8 minuten na rust werd er goed overgespeeld en goed de ruimte benut. Sven kreeg een mooie diepte pass zette zichzelf 1 op 1 en maakt hem overtuigend af (2-1). Zo kreeg Diepenveen veel meer ruimte en veel meer vertrouwen. RDC bleef hangen en kon toe kijken hoe Diepenveen aan het voetballen was. Na ruim een kwartier schiet Sven hem hard en overtuigend van afstand en laat de keeper van RDC kansloos (3-1). Paar minuten later na goed combinatie voetbal werd Kars vrij voor de goal gezet en maakte hem ook keurig af in de hoek (4-1). Met nog ongeveer 10 minuten te spelen ging RDC veel sneller en sterker voetballen. Onze verdediging stond erg sterk maar raakte overduidelijk vermoeid. Sylvan onze keeper maakte nog een paar mooie reddingen maar werd ook flink onder druk gezet. RDC knalt de bal zomaar binnen van afstand in de hoek (4-2). Diepenveen probeert op te bouwen maar door een miscommunicatie komt de bal in de voeten van de spits van RDC. Die gaat overtuigend op Sylvan af en maakte hem hard af (4-3). Diepenveen was duidelijk vermoeid en moest de laatste minuten op hun tanden bijten. Maar na het laatste fluit signaal kan Diepenveen juichend naar de kleedkamer. Klasse gevochten voor de 3 punten!

Eerst volgende wedstrijd (Beker):

Dinsdag 12 September 18:00: Sallandia JO11-1 – Diepenveen JO11-1