Diepenveen 1 zegeviert over Raalte

Door: Patrick Kieftenbelt

Diepenveen heeft een 4-1 zege geboekt op Raalte. Die uitslag doet vermoeden dat het een makkelijke middag was. Het tegendeel was waar. Pas na een half uur kreeg Diepenveen de wedstrijd meer onder controle en in de tweede helft liep de score op.
Van een rustig begin was geen sprake in deze wedstrijd. Na vier minuten spelen had het namelijk 1-1 kunnen staan. Allereerst zag de spits van Raalte zijn poging geblokt worden en in de tegenstoot moet Freek Brouwer eigenlijk de 1-0 maken. Echter werden beide kansen gemist. Dat leuke begin zette zich niet direct voort. Het duurde tot de 17e minuut alvorens er weer iets te noteren was. Raalte kreeg, via de linksbuiten, een enorme kans om op voorsprong te komen. Dat deed hij, al dan niet, in buitenspelpositie. Zijn poging ging voorlangs.

Diepenveen speelde slordig in het eerste half uur. Het gaf Raalte zichtbaar vertrouwen. En na een half uur kwam de ploeg van Christiaan Veltmaat, oud A1 trainer, op 0-1. De poging vanaf de rand van het strafschopgebied hobbelde tergend langzaam tussen een aantal benen door en belandde onderin de uiterste hoek achter doelman Nick.

Diepenveen moest uit een ander vaatje gaan tappen. Dat kon het wel. Allereerste kopte Jeffrey Mooren een voorzet van Justin Boswinkel in het zijnet. Even later kreeg ook Gijs de Rooij een grote kans op de gelijkmaker. Het tempo ging wat omhoog, er werd met meer lef gespeeld en dat leverde direct gevaar op.

Raalte moest zich gaandeweg de eerste helft meer beperken tot verdedigen maar kreeg een enorme kans op 0-2. Dat was negen minuten voor rust. Maar de spits nam te weinig tijd en schoot de bal hoog over.

Dat een wedstrijd snel kan kantelen bleek ook vanmiddag weer. Na die enorme kans van Raalte, schoot Freek een snelle en goede Diepenveen aanval achter de doelman waardoor het weer gelijk werd, 1-1. En amper een minuut later was Marcel Bijker de doelpuntenmaker nadat hij voor de derde keer een poging mocht doen om de keeper te passeren. Het lukte hem uiteindelijk, waardoor er bij de rust een 2-1 voorsprong op het scorebord stond.

Net als in de eerste helft kreeg Raalte, ook aan het begin van de tweede helft, een grote kans op een doelpunt. Dit keer voorkwam Nick de gelijkmaker met een goede redding in de korte hoek. Diepenveen zette daar een goede poging van Jeffrey Mooren tegenover. Zijn schot belandde op de binnenkant van de paal maar de bal viel niet over de doellijn.

Dat beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht hielden blijkt uit de kansenverhouding. Pas na 72 minuten waren er weer echte kansen te noteren. Allereerst testte, de ingevallen Stan Brouwer, de doelman van Raalte en de daaropvolgende aanval werd door Jeffrey overgeschoten.

Toch werd het duel in Diepenveens voordeel beslecht. Een kwartier voor het einde schoot Gijs de Rooij op fantastische wijze raak na een prima solo actie. En het werd nog mooier want Stan Brouwer zette vijf minuten later de eindstand van 4-1 op het scorebord nadat hij de laatste man had uitgespeeld en keurig afrondde, oog in oog met de doelman.

Diepenveen trekt de wedstrijd in de tweede helft volledig naar zich toe nadat het een lastig eerste half uur had gespeeld.