Diepenveen 1 met nederlaag de winterstop in

Door: Patrick Kieftenbelt

Diepenveen 1 heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een nederlaag. Op de eigen Zunnebargh werd met 0-2 verloren van Gazelle. Daardoor laat Diepenveen de kans liggen om uit te lopen op concurrent ABS.
Op een waterig koud sportcomplex waren de toeschouwers na 45 minuten nog niet warm geworden van het voetbal. Gazelle hield de ruimtes klein en stond te wachten op de aanvallende intenties van Diepenveen. Die intenties waren er zeker bij de ploeg van Martin Dollenkamp maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het team niet. Of het moest die ene kans van Jeffrey Mooren zijn geweest. Hij kon vrij inkoppen na een prima voorzet van Justin Boswinkel. Echter raakte Mooren de bal niet goed waardoor het leer naast het doel belandde.

Gazelle beperkte zich tot verdedigen en counterde sporadisch. Dat was wel voldoende om aan de leiding te komen. In de slotseconde van de eerste helft schoot de spits raak nadat hij oog in oog met Nick kwam te staan. Die 0-1 maakte het er voor Diepenveen alleen maar lastiger op.

Dat het moeilijk was tegen Gazelle bleek na de pauze wel. Allereerst moest Nick tot tweemaal toe redding brengen. Eerst in een één tegen één situatie en even later door een schot te verwerken tot hoekschop. Alsof de moeizame wedstrijd nog niet voldoende was moest aanvoerder Gijs de Rooij noodgedwongen gewisseld worden. Hij kwam vervelend in botsing met een tegenstander en leek daarbij geblesseerd te raken aan de schouder.

Diepenveen probeerde nog wel aan te zetten maar kwam niet tot grote kansen. Marcel Bijker was een kwartier voor tijd nog het dichtst bij de gelijkmaker. Zijn punter belandde in het zijnet. In het vervolg werd er geprobeerd wat af te dwingen met lange ballen. Veel échte mogelijkheden leverde dat niet op.

De wedstrijd werd in de extra tijd definitief in het slot gegooid door Gazelle. Opnieuw werd een counter afgerond. Daardoor verliest Diepenveen de laatste wedstrijd voor de winterstop met 0-2. En laat het de kans liggen om uit te lopen op concurrent ABS, dat vandaag met 0-1 verloor van Holten.

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is op zondag 28 januari. Dan is Davo te gast op de Zunnebargh.