Diepenveen 1 eenvoudig voorbij Haarle

Door: Patrick Kieftenbelt

Diepenveen 1 heeft een simpele 1-5 overwinning behaald op Haarle 1. Bij de rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De ploeg van Martin Dollenkamp was op vele fronten beter en won verdiend. Het openingskwartier ging nog gelijk op in Haarle. De thuisploeg kreeg daarin ook een grote kans om op voorsprong te komen. Echter faalde de spits oog in oog met Nick. In het vervolg trok Diepenveen het initiatief naar zich toe. Dat leidde al snel tot het openingsdoelpunt. Wie anders dan spits Gijs de Rooij ontfermde zich over de openingstreffer, 0-1.

Het doelpunt werkte als doping voor Diepenveen. De ploeg ging makkelijker voetballen en was de baas op het veld. Na ruim een half uur schoot Timo Broekman de tweede treffer tegen de touwen. Het was een rebound nadat Gijs de Rooij de bal op de paal had geschoten. Even daarvoor was Haarle nog dreigend geweest maar mistte het en kreeg vervolgens de deksel direct op de neus.

Nog voor rust werd de wedstrijd beslist door Marcel Bijker. De snelle buitenspeler rondde een prima counter af. Diepenveen zat op rozen na één helft bij Haarle.

In de tweede helft leek Diepenveen al snel uit te lopen na 0-4. Echter raakte linksback Justin Boswinkel de buitenkant van de paal. ‘Man man, ik heb nu de paal en de lat geraakt in twee wedstrijden,’ riep Justin waarop de schrijver van deze tekst zei dat hij daarom misschien wel linksback is.

Jack Vunderink zorgde voor wat leven in de brouwerij. Na ongeveer een uur spelen schoot hij een vrijetrap rechtstreeks in het doel waardoor het alsnog 0-4 werd. In het vervolg maakten Fabian Metz en Ryan Gerritsen hun debuut bij Diepenveen 1. Het kon ook allemaal, de wedstrijd kabbelde voort en Diepenveen kwam niet in de problemen. Wel moest het nog een tegentreffer incasseren, 1-4.

In het slot van de wedstrijd ging Diepenveen met een extra goed gevoel van het veld. Justin Boswinkel kon alsnog juichen toen hij een voorzet in één keer achter de doelman wist te schieten en de eindstand op 1-5 bracht. Is hij gelijk weer van dat verhaal af dat verdedigers niet scoren.

Al met al een prima zege van Diepenveen 1. Het nestelt zich hiermee in de top van de 4e klasse H.